Waarom zou ik mijn zwembad afdekken tijdens de zomer?

Het is essentieel om uw zwembad in de zomer af te dekken om warmteverlies te minimaliseren en de efficiëntie van het verwarmingsproces te vergroten.

zwembad afdekken tijdens de zomer

Warmte verloren

Zonder afdekking gaat tot 80% van de warmte verloren via het oppervlak van het water, wat betekent dat u elke dag opnieuw moet beginnen met opwarmen als u het ’s nachts niet afdekt. Om dit te voorkomen en warmte vast te houden, is het gebruik van een zomerafdekking of noppenfolie aan te raden

Schadelijke UV Stralen

Daarnaast biedt een zomerafdekking ook bescherming tegen de schadelijke UV-stralen van de zon, vooral als u chloor gebruikt voor de waterdesinfectie. Deze stralen kunnen het chloor afbreken, waardoor u meer moet investeren in chloorproducten. Door een afdekzeil te gebruiken, kunt u de kosten van chloor verminderen. Dit geldt ook voor zoutinstallaties die chloor produceren via elektrolyse van zout.

Vuil en bladeren

Als u voornamelijk vuil en bladeren buiten het zwembad wilt houden, kunt u beter kiezen voor een zwembad afdekzeil. Deze biedt ook bescherming tegen zonlicht, waardoor de groei van algen wordt vertraagd.

Algen

Algen kunnen aanzienlijke schade aanrichten in zwembaden, Algen kunnen zich hechten aan oppervlakken zoals zwembadwanden, trappen en vloeren, waardoor ze glad en gevaarlijk worden. Dit verhoogt het risico op uitglijden en vallen, wat kan leiden tot letsel.

Verstopping

Algen kunnen zich ophopen en verstoppingen veroorzaken in filters, pompen en leidingen van het zwembad. Dit kan leiden tot verminderde efficiëntie van de apparatuur en kan uiteindelijk leiden tot kostbare reparaties of vervangingen.

Tot slot

Yourliving biedt een breed scala aan zwembadafdekkingen, waaronder zomerafdekkingen en afdekkingen voor de winter. Voor veel van de verkochte baden zijn specifieke op maat gemaakte afdekkingen beschikbaar, en voor andere baden kan een zomerafdekking op maat worden gemaakt.

Ook kunnen wij voor u de afdekking installeren, maak hiervoor vandaag nog een afspraak!

Veel gestelde vragen

Wat is het voordeel van het gebruik van een zomerafdekking of noppenfolie?

Een zomerafdekking of noppenfolie helpt om de warmte vast te houden, vermindert verdamping en beschermt tegen UV-stralen, waardoor de behoefte aan chemicaliën zoals chloor wordt verminderd.

Waarom biedt een zomerafdekking bescherming tegen schadelijke UV-stralen?

De zomerafdekking fungeert als een barrière tegen UV-stralen, die niet alleen het chloor in het water afbreken maar ook de huid van zwemmers kunnen beschadigen.

Hoe kan het afdekken van het zwembad helpen om de kosten van chloor te verminderen?

Door het gebruik van een afdekzeil wordt de blootstelling van het zwembadwater aan UV-stralen verminderd, waardoor de afbraak van chloor wordt verminderd en de behoefte aan extra chloor wordt verminderd.

Waarom is het belangrijk om vuil en bladeren buiten het zwembad te houden?

Vuil en bladeren kunnen niet alleen het water troebel maken, maar ook verstoppingen veroorzaken in de filters en leidingen van het zwembad, wat kan leiden tot verminderde efficiëntie van de apparatuur.

Hoe kan een zwembadafdekzeil de groei van algen vertragen?

Een zwembadafdekzeil blokkeert zonlicht, wat de groei van algen vertraagt, waardoor u minder tijd en geld hoeft te besteden aan het behandelen van algenproblemen.

Kunnen jullie de afdekking voor mij installeren?

Ja, wij bieden installatieservices voor zwembadafdekkingen. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor de installatie van uw afdekking.

Contact

Yourliving B.V.
Beekstraat 37
8081 EB Elburg

KvK-nummer: 85487384
BTW-nummer: NL863640096B01

Openingstijden

© 2024 Yourliving.nl gemaakt en onderhouden door WoltersDesign.nl